ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/1/2022

Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούν το υγειονομικό πρωτόκολλο για το άνοιγμα του σχολείου στις 10/1/2022 αναφέρουν:


"Προβλέπεται ένα επιπλέον self-test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self-test αντί για δύο.

Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία από Τετάρτη 5/1/ έως το Σάββατο 8/1, θα είναι 5 τεστ που θα αφορούν τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self-test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, καθώς και από τους νοσήσαντες.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Δηλαδή όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα self-test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self-test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self-test δωρεάν την εβδομάδα.

Για το κλείσιμο τμήματος απαιτείται το 50% +1 διαπιστωμένα κρούσματα στο τμήμα.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζεται στη πλατφόρμα https://edupass.gov.gr από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19."

Σύμφωνα με τα παραπάνω τα παιδιά θα κάνουν τα self-test για την πρώτη εβδομάδα, την Κυριακή 10/1, την Δευτέρα 10/1 και την Πέμπτη 13/1 και θα πρέπει να δηλωθούν απαραίτητα και άμεσα στο  https://edupass.gov.gr