Αρχική σελίδα Δραστηριότητες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2021 - 2022 "ALL FOR BLUE" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ 2021 - 2022

"ALL FOR BLUE" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ 2021 - 2022

 

 "ALL FOR BLUE" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


 

Το σχολείο μας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 καθάρισε τμήμα της παραλιας μας, με την συμμετοχή της οργάνωσης All for Blue. Είχε προηγηθεί ενημέρωση σε 123 μαθητές και μαθήτριες της Β' τάξης από μέλη της οργάνωσης, αφορούσε την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από ανθρωπογενείς δράσεις.Η ιδρύτρια του Οργανισμού All For Blue, Κατερίνα Τοπούζογλου, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κοινή αποστολή μας με το 1ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, το οποίο αποτελεί ένα σχολείο πολύ ενεργό με ποικίλες δράσεις και συνεργασίες. Κατά τα σχολικά έτη 2020-2022 το σχολείο έχει εγκριθεί ως σχολείο Erasmus + KA2 για δεύτερη διετία, ενώ το τρέχον θέμα του προγράμματος είναι το «Climate It’s US». H εθελοντική δράση του σχολείου, με τα δύο σεμινάρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους μαθητές τους – επιτέλους δια ζώσης - καθώς και τη βιωματική δράση παράκτιου καθαρισμού με τον Οργανισμό μας, μας δίνει τεράστιες ελπίδες για την ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο οικοσύστημα.»

Πάνω από 200 κιλά απορρίμματα μάζεψαν από την παραλία. Μεταξύ άλλων 684 αποτσίγαρα, πλαστικά μπουκάλια και καλαμάκια, πανδημικά απορρίμματα – κυρίως μάσκες- αναπτήρες, πλαστικά μπιτόνια, σχοινιά και πολλά άλλα συγκέντρωσαν οι μαθητές μέσα σε λιγότερο από μια ώρα.

Για άλλη μια φορά πρώτα στη λίστα ήταν τα πλαστικά μιας χρήσης, τα αποτσίγαρα και τα αλουμινένια κουτάκια.


blue-1 blue-2
blue-3 blue-4
blue-5 blue-6
blue-7 blue-8