ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2020-21

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2020-21

 

  1. ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας αφού δανείστηκαν και μελέτησαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας αντάλλαξαν απόψεις παρουσιάζοντας το περιεχόμενο τους.

Στιγμιότυπο 2021-07-03 12.25.32 πμ

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΧΑΡΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

 

  1. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η αιτία της κλιματικής αλλαγής είναι η υπερβολική χρήση ορυκτών πόρων, όπως είναι ο άνθρακας και ο λιγνίτης, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η καύση των οποίων απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες CO2 στην ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο η ‘κουβέρτα’ των αερίων του θερμοκηπίου που καλύπτει τη Γη συγκρατεί ολοένα και περισσότερη ενέργεια η οποία, με τη σειρά της, αυξάνει την μέση θερμοκρασία του πλανήτη. Η ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό κύκλο του CO2 τα τελευταία 150 χρόνια έχει υπάρξει καθοριστική. Η απερίσκεπτη καύση ορυκτών καυσίμων αλλά και οι κτηνοτροφικές δραστηριότητες που συμβάλουν στην εκπομπή μεθανίου, σε συνδυασμό με την αποψίλωση των δασών τα οποία απορροφούν τα αέρια του θερμοκηπίου, έχουν διαταράξει ανεπανόρθωτα τις ισορροπίες στον κύκλο του CO2. 

Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά

Στιγμιότυπο 2021-07-03 12.25.47 πμ

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

                                ΧΑΡΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

                              ΠΟΛΥΧΝΙΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

  1. ΜΑΡΚΟΒΑΛΝΤΟ - 4 ΕΠΟΧΕΣ

Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέγγισαν με θεατρικές τεχνικές τα βασικά θέματα ( φυσικό περιβάλλον, προβλήματα της ζωής στην πόλη, ανθρώπινα δικαιώματα, οικογενειακές σχέσεις) που θίγονται στα διηγήματα του ομότιτλου βιβλίου του Ίταλο Καλβίνο.  

 

Στιγμιότυπο 2021-07-03 12.25.54 πμ

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

 

 

 

4.Η ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ

 

Στιγμιότυπο 2021-07-03 12.26.01 πμ

Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Σερρών μαθητές και μαθήτριες αφού μελέτησαν το εκπαιδευτικό υλικό για την ιστορία της Κύπρου, δημιούργησαν ιστοσελίδα που περιλαμβάνει 14 ατομικές και ομαδικές εργασίες:  ημερολόγια, ποιήματα,  ιστορική έρευνα για την Αγγλοκρατία, προσωπικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις από την τουρκική εισβολή, ηχογραφήσεις με εκφραστική ανάγνωση ημερολογίων προσφύγων

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΚΑΤΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

 

 

Η ιστοσελίδα μας με την ονομασία ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ

https://sites.google.com/view/arodafnousa-gymartem/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7

 

5 .ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

 Στιγμιότυπο 2021-07-03 12.26.10 πμ

Β)   Στις συναντήσεις της ομάδας μαθητές και μαθήτριες  δημιούργησαν κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες, κολάζ εικόνων  με κυπριακά μουσικά όργανα και παραδοσιακά εδέσματα.  Ακολουθώντας τη συνταγή της παραδοσιακής "φλαούνας" βιντεοσκόπησαν την παρασκευή της.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 

ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ