ΕΚΔΡΟΜΕΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2019 - 2020

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

 

Πέμπτη  5/3/2020

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Οι μαθητές/τριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγούνται στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αν η επίσκεψή τους συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές παρακολουθούν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

 

 BOYLI1  BOYLI3

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 


Α & B ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 Πέμπτη 27/2/2020

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Θεατρική παράσταση "ΜΩΒ ΟΜΠΡΕΛΑ" της Αλκης Ζέη  στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ 

MOV2 MOV1

Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 Θεατρική παράσταση  ”ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ" του Καρόλου Ντίκενς  στο θέατρο του Μείζονος Ελληνισμού 

OLIVER1 

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Παρασκευή 21/2/2020, 3 τμήματα της Γ τάξης του σχολείου μας, με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Καναδιάκη , κ. Μενίκη και κ. Ρεμπούσκου στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης και κοινωνικών δράσεων, επισκέφτηκαν το "Χατζηκυριάκειο 'Ιδρυμα προστασίας παίδων". Το ίδρυμα σήμερα φιλοξενεί 70 κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών .
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δευτέρα 24/2/2020Η διδακτική επίσκεψη-κοινωνική δράση, των υπολοίπων τμημάτων της Γ τάξης.  Συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ.Κανιαδάκη, κ.Μενίκη, κ. Μιχαλάκη.

Ευχαριστούμε πολύ για την υποδοχή εν μέρους του ιδρύματος και ευχόμαστε οι εθελοντικές δράσεις με την βοήθεια των εκπαιδευτικών να γίνει βίωμα στους νέου και τις νέες μας.

 

1XATZ xatz2 xatz3
XATZ4 XATZ5 XATZ6

 


24/2/2020 Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει το σχολείο μας, υλοποιείται για το σχολικό έτος 2019-20 σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες από το παρελθόν. Η Αττική μέσα από τις αρχαίες επιγραφές». 
Η εκπαιδευτική αυτή δράση αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Επιγραφικού Μουσείου με τις εφορίες Αρχαιοτήτων Αττικής, στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις αρχαίες επιγραφές και η αξιοποίηση τους ως πηγές Τοπικής Ιστορίας. Στη δράση συμμετέχει και ο Αρχαιολογικός χώρος του Μουσείου της Βραυρώνας.
Η δράση πραγματοποιείται με τη μορφή ερευνητικής εργασίας ( project) και περιλαμβάνει την παρακολούθηση προγραμμάτων, στο Επιγραφικό μουσείο και στο Mουσείο της Βραυρώνας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας 
στο Επιγραφικό Μουσείο διδάχτηκαν, πως να διαβάζουν επιγραφές .

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια, Ρεμπούσκου Μαρία ΠΕ02.

EPIGRAFIKO1


12/2/2020

Μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας, το πρόγραμμα "περί ανέμων και υδάτων" της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Ένα πρόγραμμα που α) δίνει στα παιδιά τις βασικές γνώσεις μετρολογίας β)με βιωματικό τρόπο και πειράματα αντιλαμβάνονται πως δημιουργούνται τα διάφορα καιρικά φαινόμενα γ) τρόπους προστασίας από κεραυνούς και καταιγίδες.
Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτές.

EMY1 EMY2
EMY3 EMY4

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Κυριακη 15/12/19
16 μαθητες μας 1ου Γυμνασιου Αρτεμιδος παρακολούθησαν την παράσταση όπερας Don Carlo του G. Verdi στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος.Νιάρχος. Η συγκεκριμενη όπερα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη εκδοχή της. πεντάπρακτη, με διάρκεια 4:15'. Το σχολείο μας παρακολουθεί ανελιπώς τις παραστάσεις του Κύκλου Ιταλικής Όπερας για 4η συνεχή χρονιά.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κα Σπυροπούλου.
Συνοδοί: κα Κοντογιάννη, κα Ψιλογιάννη.

OPERA1 OPERA2
OPERA3 OPERA4

20/12/2019
Ομάδα παιδιών από το πρόγραμμα Erasmus +(United colours of diversity)του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος επισκευθήκαμε το Κ.Η.Φ.Η (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος. Προσωπικό και φιλοξενούμενοι, μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ζεστασιά. Η κ.Λεοντάρη προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, μας συνόδεψε και την ευχαριστούμε πολύ που είναι δίπλα μας και υποστηρίζει τις δράσεις μας, με ευαισθησία.
Ολοι μαζί, φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό, ζωγραφίσαμε, χορέψαμε,τραγουδήσαμε τα κάλαντα, μαγειρεψαμε,προσφέραμε δώρα και γλυκά που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά. Γευματίσαμε μαζί και μοιραστήκαμε όμορφες στιγμές με ανθρώπους, που αυτές τις μέρες έχουν ανάγκη την παρέα μας, τη φροντίδα μας,το ενδιαφέρον μας ,το άγγιγμα μας. Δώσαμε και πήραμε χαρά , ζεστασιά, θαλπωρή.

Η εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος Εrasmus+ Χαρμάνη Μαρία Διευθύντρια του σχολείου , Λεβέντη Ανθούλα Υποδιευθύντρια, Σπυροπούλου Κατερίνα-Χριστινα Συντονίστρια , Κοντογιάννη Ελένη.

KHFH1 KHFH5
KHFH3 KHFH6
KHFH5 KHFH7


19/12/2019

Ημερίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος στο 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος, με θέμα: εφηβεία, σεξουαλικότητα και φύλο.

Ευχαριστούμε την κ.Λεοντάρη και την κ.Μαστοροδήμου.

HMERIDA1

 

Διδακτική επίσκεψη με αφορμή το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας: Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β4 και Β5 παρακολούθησαν στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση "Μικρές ιστορίες για αγρίους" με τις καθηγήτριες Ε. Κοντογιάννη και Δ.Ψιλογιάννη .

ethniko1

Διδακτική επίσκεψη με αφορμή το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας: Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β4 και Β5 παρακολούθησαν στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση "Μικρές ιστορίες για αγρίους" με τις καθηγήτριες Ε.Κοντογιάννη και Δ.Ψιλογιάννη .