Αρχική σελίδα Δραστηριότητες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2018 - 2019 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018 - 19

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018 - 19

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
"ΦιλαναγνωσΙα"

   ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΠαπαηλΙα ΠαναγιΩτα – ΚοντογιΑννη  ΕλΕνη


Screenshot 2

Φιλαναγνωσία, ορίζεται ως  η εξοικείωση του μαθητή και της μαθήτριας  με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο.Αυτή η σχέση θα τον/την βοηθήσει να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική του σκέψη, να δραστηριοποιήσει τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του, να εμπλουτίσει την αισθητική του καλλιέργεια αναπτύσσοντας τη συναισθηματική του νοημοσύνη, να καλλιεργήσει τη γλωσσική του έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο και εν κατακλείδι να συγκροτήσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Η δημιουργία αυτής της σχέσης είναι αναγκαία ιδιαίτερα στην εποχή μας, κατά την οποία κατακλυζόμαστε από τις ηλεκτρονικές οθόνες.

Προαπαιτούμενο επομένως για μια σωστή και ολοκληρωμένη παιδεία είναι η αισθητική καλλιέργεια του ατόμου. Το Νέο Σχολείο με όχημα τη Λογοτεχνία μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας διοργανώνει τον 2ο διαγωνισμό «Φιλαναγνωσίας»  σχολικού έτους 2018- 2019 και απευθύνεται σε όσους μαθητές και μαθήτριές μας το επιθυμούν (μετά από τη θετική δήλωση του γονέα κηδεμόνα τους).

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια προετοιμασίας  από την 1η  Μαρτίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου 2019, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει λογοτεχνικό και εικαστικό τομέα, δίνοντας σε κάθε διαγωζόμενο/η  την ευκαιρία να επιλέξει τον τομέα  που θα διαγωνιστεί. Το βραβείο του διαγωνισμού περιλαμβάνει λογοτεχνικά βιβλία και βραβείο συμμετοχής. Τα βιβλία που θα διαβάσουν οι διαγωνιζόμενοι/νες θα προέρχονται  από την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας και  θα είναι επιλεγμένα από τις εκπαιδευτικούς τους.  Προαπαιτούμενο επομένως για μια σωστή και ολοκληρωμένη παιδεία είναι η αισθητική καλλιέργεια του ατόμου. Το Νέο Σχολείο με όχημα τη Λογοτεχνία μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.

 

1 2
3  4
5 6
7 8
9 10
11 12
13