ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕRASMUS +

1 ο   ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ                                                                                                                                                          ΑΡΤΕΜΙΔΑ 15/2/2018


ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Με την επιστολή  αυτή  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι το σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021,  θα συμμετάσχει σε  πρόγραμμα        της   Ευρωπαϊκής Επιτροπής  ΕRASMUS  +ΚΑ2, με τίτλο United Colours of Diversity.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  ΕRASMUS +   για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία  και  τον αθλητισμό αποσκοπεί  στην  αύξηση του αριθμού των ατόμων  που λαμβάνουν μέρος  για να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητές και τις ικανότητές τους  μέσω σπουδών  κατάρτισης και εθελοντισμού στο εξωτερικό. 

Δίνεται λοιπόν  η δυνατότητα μέσα από σχέδια κινητικότητας (mobility projects)   εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές να έρθουν σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα  και πολιτισμό αναπτύσσοντας το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Το πρόγραμμα θα κινηθεί σε τρεις θεματικούς άξονες:

Αειφόρος Ανάπτυξη

 Τέχνη και Γλώσσα

 Ενεργός Ευρωπαίος Πολίτης

Οι χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και μας έχουν αποδεχτεί ως 5ο μέλος,  είναι η Ιταλία, η Ισπανία , Η Γαλλία και η Φινλανδία.

Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος  στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα σχολεία στις παραπάνω χώρες   και  να  φιλοξενηθούν από οικογένειες  μαθητών. Αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  των μαθητών  από τις άλλες χώρες στην Αθήνα, θα φιλοξενηθούν από  οικογένειες   μαθητών του σχολείου  μας. 

                                                                                              Η συντονιστική  ομάδα:

                                                                                           του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος

                                                                                                 Κοντογιάννη  Ελένη  ΠΕ02

                                                                                                   Λεβέντη  Ανθούλα  ΠΕ15

                                                                                           Σπυροπούλου  Αικατερίνη Χριστίνα ΠΕ34   

                                                                                                   Χαρμάνη   Μαρία  ΠΕ17