Αρχική σελίδα Δραστηριότητες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2016 - 2017 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στις   1 Δεκεμβρίου 2016  επισκεφτήκαμε με 2 τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τον πολιτιστικό πολυχώρο Μύρτιλλο, όπου εργάζονται μόνο άτομα με αναπηρία. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών σε σχέση με τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Και στους δύο χώρους οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι μας ανέλυσαν τις δράσεις τους καθώς και τις δραστηριότητές τους που προάγουν την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες εξέλιξης των γυναικών και των ατόμων με αναπηρία. 

Οι καθηγήτριες:

Κανιαδάκη Στέλλα
Μενίκη Βίλμα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στις 23 Φεβρουαρίου 2017,  δύο τμήματα της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το ίδρυμα Κακογιάννη στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας, την έκθεση ? αφιέρωμα στο έργο του αγαπημένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο «Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά».  Η έκθεση περιελάμβανε εικαστικά και άλλα έργα τέχνης εμπνευσμένα από βιβλία του συγγραφέα και πλαισιωνόταν με μουσείο φαντασίας και παράλληλες δράσεις κορυφαίων ηθοποιών, ποιητών, συνθετών, δημοσιογράφων και άλλων ανθρώπων του πνεύματος. Έγινε ξενάγηση στα έργα και διαδραστική συζήτηση με τις μαθήτριες και τους μαθητές για το έργο του συγγραφέα.

Οι καθηγήτριες:

Χαρμάνη Μαρία
Ρεμπούσκου Μαρία
Μενίκη Βίλμα


 

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

 

Η Ελευθερία Γκρίμπα πραγματοποίησε στις 10 Μαρτίου 2017 με 4 τμήματα της Β΄ και Γ΄ τάξης το Καινοτόμο Βιωματικό Εργαστήρι με τίτλο «Ο μικρός τουρίστας», στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας και με στόχο να προβληματιστούν οι μαθήτριες και οι μαθητές όσον αφορά την οικολογική και πολιτιστική πλευρά του τουρισμού.

 

Η Ελευθερία Γκρίμπα είναι στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΕΥΣΔΕΔ Τομέα Τουρισμού) και έχει εκπονήσει διδακτορικό στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (υπότροφος ΙΚΥ).

 

Οι καθηγήτριες:

Μενίκη Βίλμα
Ρεμπούσκου Μαρία