ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2015 - 2016

ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2015 - 2016


Ξεκίνησε και φέτος το πρόγραμμα της σχολικής διαμεσολάβησης και η ομάδα των μαθητριών και των μαθητών εκπαιδεύεται κάθε Τρίτη. Θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας: σχολική εφημερίδα, προβολή ανάλογης ταινίας, ενημέρωση σε όλο το σχολείο για υποστηρικτικούς φορείς που μπορούν να απευθυνθούν τα παιδιά και οι ενήλικες, ενημέρωση με βίντεο για τις 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών και εκδήλωση στις 6 Μαρτίου για την πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν: α) αρχές Οκτωβρίου, η γιορτή καλωσορίσματος της Α΄τάξης Γυμνασίου όπου μαθητές και μαθήτριες έφεραν διάφορα κεράσματα, συζητήσαμε μαζί τους και τις ,τους καλωσορίσαμε με φαγητό και μουσική.

β) στις 21.10.2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας απογευματινή συνάντηση με γονείς και κηδεμόνες, με καλεσμένη την ψυχολόγο Κουκούλη Ελένη και την Μενίκη Βίλμα με θέμα "Επικοινωνούμε με σεβασμό και διάλογο".


DSC05374
DSC05387

 

Επίσκεψη της ομάδας της Σχολικής Διαμεσολάβησης

του 1ου γυμνασίου Βριλησσίων στο σχολείο μας.

 

Στις 21 Απριλίου 2016 μας επισκέφτηκε η ομάδα της  Σχολικής Διαμεσολάβησης του 1ου γυμνασίου Βριλησσίων,με 4 καθηγήτριες υπεύθυνες του προγράμματος και ανταλλάξαμε απόψεις, ιδέες και εμπειρίες. Η συνάντηση και με την ομάδα της σχολικής διαμεσολάβησης του σχολείου μας, ήταν πολύ ουσιαστική και αποτελεσματική γιατί γνωρίστηκαν οι δύο ομάδες, ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας τους, τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί και υπήρξε υπόσχεση για συνέχιση της συνεργασίας μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

vrilissia vrilissia 1.

 

ΠΑΡΤΥ της ομάδας της σχολικής διαμεσολάβησης

 

Στις 19 Απριλίου 2016, πραγματοποιήσαμε την τελευταία μας συνάντηση για φέτος  με τα παιδιά της διαμεσολάβησης και ακολούθησε πάρτυ με χυμούς και γλυκάκια! Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά για τη συνεπή παρουσία τους κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και τη σοβαρότητα που επέδειξαν. Χαιρόμαστε πολύ που η ομάδα έδειξε σεβασμό και ενδιαφέρον για όλη την εκπαίδευση και συμμετείχαν με χαρά και σοβαρότητα.