Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ "ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ" 2014 - 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ "ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ" 2014 - 2015

 

2ος Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού

 

Τελετή απονομής βραβείων

 

Το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος έλαβε μέρος στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο «Αλήθειες της ζωής κρυμμένες μες τα παραμύθια μας», που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και τις εκδόσεις Κέδρος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015 και απευθυνόταν σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου των σχολείων της Αττικής. Η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη.

.

 

Τις εργασίες συντόνισε η εκπαιδευτικός Παρασκευή Παπακωνσταντίνου. Συμμετείχαν δύο μαθήτριες του τμήματος Α3, η Ουρανία Σκάντζικα με το παραμύθι της με τίτλο «Η πριγκίπισσα των τριαντάφυλλων»  και η Ελευθερία Σταύρου με το παραμύθι της με τίτλο «Η Αριάδνη και το μαγικό κουτί της τεμπελιάς», στο οποίο απονεμήθηκε το 3ο Βραβείο του Διαγωνισμού.

 

Τα βραβεία, οι έπαινοι και οι βεβαιώσεις συμμετοχής απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, στα Σπάτα Αττικής. Στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» παρευρέθηκαν η αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη, οι συγγραφείς Λίνα Λυχναρά και Μάκης Τσίτας, και η Αγγελική Πορτοκάλογλου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των εκδόσεων Κέδρος. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού από τη σύγχρονη παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Μέσα από το παραμύθι της και τα παραμύθια των μαθητών που ξεχώρισαν, το ακροατήριο ταξίδεψε στην ξεχασμένη χώρα των παραμυθιών ξυπνώντας τρυφερές παιδικές αναμνήσεις και επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Walter A. Berendsohn πως «Το παραμύθι είναι η καθαρότερη ποίηση των πόθων μας όπου καταφεύγει η βασανισμένη ψυχή μας για να ανακουφιστεί από τη στενότητα και τη χυδαιότητα της καθημερινής ζωής».

 

 

 1    1
3  4