ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

 

Γενικές πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη μας

 Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η βιβλιοθήκη, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, και των εκπαιδευτικών, η οποία λειτουργεί και ως δανειστική.

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας αριθμεί, περίπου, 4.000 τίτλους βιβλίων, που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεματολογίας. Έτσι, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να βρουν και να συλλέξουν ποικίλες πληροφορίες μέσα από επιστημονικά, κοινωνικά και ιστορικά θέματα που διαπραγματεύονται πολλοί από τους συγγραφείς των βιβλίων που βρίσκονται στη σχολική μας βιβλιοθήκη.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα λεξικά, αλλά και περιοδικά εκπαιδευτικού και  παιδαγωγικού  χαρακτήρα.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης μας είναι εμπλουτισμένος και με πνευματικά επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία οξύνουν τη μνήμη, διεγείρουν τη φαντασια, αλλά και καλλιεργούν την παρατηρητικότητα των μαθητών μας.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε το γεγονός ότι το σύνολο των μαθητών και των μαθητριών μας είναι δυνατό να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο και να γίνουν κοινωνοί ενός τεράστιου όγκου χρήσιμων και πολύτιμων πληροφοριών, που τους είναι απαραίτητες για την εκπόνηση των εργασιών τους σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, τα οποία διδάσκονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Επίσης, οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ταινίες στην τηλεόραση που υπάρχει στο χώρο, όπως και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας αξιόλογες εκπαιδευτικές βιντεοκασέτες και CD/DVD.