Αρχική σελίδα Υποδομή ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

05-05-2007 437 small DSC03250-s
DSC03252-s DSC03254-s
ERG3

Στο σχολείο μας λειτουργεί εργαστήριο Πληροφορικής σε μία αίθουσα 80 τ.μ, με 12 Η/Υ, διαδραστικό πίνακα με βίντεοπροβολέα (video projector) με δικό του Η/Υ.


Έχει επίσης πιστοποιηθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σαν κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα "Η Κοινωνία της Πληροφορίας".

Από τον Σεπτέμβριο του 2005, στα πλαίοα του προγράμματος κοινωνία της Πληροφορίας, στο σχολείο μας δημιουργήθηκε Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης στο οποίο επιμορφώθηκαν με επιτυχία 80 εκπαιδευτικοί Α'βάθμιας & Β'θμιας εκπαίδευσης στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Συγκεκριμένα έχουν λειτουργήσει μέχρι τώρα 3 τμήματα επιμόρφωσης σε καθημερινή βάση από 15:00 έως 21:30.

 Τα μαθήματα γίνονται στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας.


Νέο εργαστήριο πληροφορικής απέκτησε το γυμνάσιο μας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και μαθητριών μας.
Το Εργαστήριο εξοπλίστηκε με 14 σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και έναν βιντεοπροβολέα (video projector). Όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε τοπικό δίκτυο (LAN) και έχουν πρόσβαση στο Internet που προσφέρει το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Το νέο εργαστήριο έγινε με δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας.
Και τα Δύο εργαστήρια που έχει το γυμνάσιο μας, χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του εργαστηριακού μαθήματος της Πληροφορικής. Κάθε μαθητής εργάζεται μόνος του στον υπολογιστή όταν η διδακτική ενότητα απαιτεί εξατομικευμένη πρακτική, ενώ όταν η διδακτική ενότητα συνοδεύεται από ομαδικές δραστηριότητες οι μαθητές μπορούν να συνεργαστούν δημιουργικά.

Επίσης χρησιμοποιείται για τα προγράμματα Erasmus + και τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Στα εργαστήρια εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου, διεξάγονται προγράμματα επιμόρφωσης διαφόρων φορέων.

 

ERG1
ERG2